FIMA17 için Hayat Vakfı ve İMÜ İşbirliği Protokolü İmzalandı

Dünya Müslüman Tıp Birlikleri Federasyonu’nun (FIMA) yıllık genel kurulu ve bilimsel kongresi, 2017 Temmuz’da İstanbul’da Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğiyle 500’e yakın yabancı misafirin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Federasyonun yıllık toplantısı Türkiye’de üçüncü kez düzenlenecek. İlk toplantı, 1998 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde katılımı ve desteğiyle yapılmıştı. İkincisi 2007 yılında yapılan kongrenin 2017 yılındaki üçüncüsünde Türkiye’yi Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı temsil ederken, temsil başkanlığını Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof Dr M İhsan Karaman yürütecek.

Pek çok ülkeden Müslüman sağlık kuruluşlarını bir araya getiren toplantı haftasında farklı etkinlikler yer alacak. Bu kapsamda Afrika ülkeleriyle bu ülkelere ilgi duyan politikacılar, devlet adamları, akademisyenler, insani yardım kuruluşları ve uluslararası temsilcilerin katılacağı ‘Afrika Sağlık Kongresi’ de aynı hafta içinde gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek. Ayrıca FIMA üyesi ülkelerden gelen öğrencilerin katılacağı 450 kişilik Geleneksel Yaz Kampı da düzenlenecek.

1988 yılından beri sağlık alanında Müslüman sağlık kuruluşlarının örgütlü tek organizasyonu olan FIMA, ‘tıp etiği’ alanında çalışmalar yürütmekte olup, üye kuruluşlar arasında tıbbi bilgi ve tecrübe paylaşımını hedefliyor. FIMA ayrıca sağlık hizmetlerinin ve eğitiminin geliştirilmesi yanında, insani yardım çalışmaları da yapıyor. Altı yıldan beri, Hayat Vakfı adına FIMA yönetim kurulunda yer alan Prof Dr Karaman, son 4 yıldır da teşkilatın Başkan Yardımcılığını yürütüyor.

Afrika Sağlık Kongresi; Türkiye’nin Afrika ile olan ilişkilerinin konjonktüre bağlı değil, belirli işbirliği mekanizmalarının istikrar sağlayıcı teminatı altında sürdürülebilir bir çerçeveye oturtulması amacıyla gerek Türkiye’den gerekse Afrika ülkelerinden hükümet yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırseverler ve ilgili akademisyenleri bir araya getirme amacını taşımaktadır.

Dünya Müslüman Tıp Birlikleri Federasyonu, Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı ve Üniversitemiz işbirliğinde düzenlenen kongre, Afrika’da sağlık temasının farklı yönleriyle ele alınacağı altı temel başlık çerçevesinde gerçekleştirilecek. Prof Dr M İhsan Karaman, konuyla ilgili olarak  ‘Kongreye, Afrika’dan hükümet yetkilileri, kanaat önderleri, sağlık politikası oluşturucuları, lobi grupları, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 500’ü aşkın yabancı davet edilecek’ diyerek, kongrede hem Türkiye hem de Afrika ülkeleri adına önemli sonuçlar elde edeceğini kaydetti.

FIMA 2017 kongresindeki işbirliği konusunu içeren protokol, Hayat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr Ahmet Özdemir ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof Dr M İhsan Karaman arasında imzalandı.

HSVbülten: Sen de gel..

Sevgili Hayat Dostları,

Şube sayısı artan ve kurumsal yapısı her geçen gün güçlenen Hayat Vakfı, bülten çalışmasıyla size sesleniyor. ‘Anadolu’da Hayat Var’ diyerek yola çıkan HSVbülten iletişim ve etkileşimimizi artırmak amacıyla yayın hayatına başladı.

Vakıf içi etkinliklerimizin duyurulduğu; insan, düşünce ve eylem değerlerimizin paylaşıldığı e-bülten çalışmamız yeni bir yapılanmaya gidiyor.

HSVbülten bilişim, iletişim, edebiyat, sosyal medya, basın yayın alanlarında etkin, bilgi-yazı-belge temin edecek, ekip çalışmasına yatkın, dinamik öğrenci/mezun gönüllülerini arıyor.

‘Anadolu’da Hayat Var’ olsun diye bilgi, birikim ve deneyimlerinizi bizimle paylaşmaya ne dersiniz?

Başvuru formu için tıklayınız.

HSVbülten Güz2016 tıkla

HSVbülten Yaz2016 tıkla

HSVbülten’in Güz2016 Yayınlandı

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Bülteni’nin Güz2016 sayısı yayınladı.

Vakfın merkezi ve şubelerinden paylaşımları içeren bültene katkı verenlere teşekkür ederken bülten ekibini de tebrik ediyoruz.

HSVbülten Güz2016 tıkla

Hayat Vakfımıza Bir Görev Daha

akder-stk-kon-001

Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneğinin Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığıyla beraber yürüttüğü Türkiye-Avrupa Sivil Toplum Kuruluşları Ortaklık ve İşbirliği Konseyi toplantısı Konya’da gerçekleştiriliyor. Toplantıya Türkiye’den ve Avrupa’dan 45 STK katılıyor. Beş gün sürecek olan toplantıda Hayat Vakfı da Konsey Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi.

Organizasyonda vakfımızı temsil eden Çocuk Hizmetleri Koordinatörümüz Psk Hatice Şen’i tebrik ederiz. Ayrıca organizasyonun gerçekleştirilmesinde ve başarılı geçmesinde varlıklarıyla ve yaptıklarıyla katkı veren AKDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr Aynur Görmez ve Konya Milletvekili Dr Leyla Şahin Usta’ya teşekkür ederiz.

Organizasyonda yapılan çalışmaları ve alınan kararları toplantı sonunda sizlerle ayrıca paylaşacağız.

Kızılay Genel Başkanı Düzce Şubemizdeydi

duzce-kkziyaret-001Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr Kerem Kınık çalışma gezisi nedeniyle bulunduğu Düzce’de Hayat Vakfı Düzce Şubesini ziyaret etti. Ziyarette Kızılay Koordinatörlerinden Dr Metin Tunç da hazır bulundu.

Düzce Şube Merkezinde misafirlere şube çalışmaları hakkında bilgi verildi. Sonrasında ise Şube Yönetim Kurulu üyelerimizle yıllara dayanan tanışıklık ve dostluğun üstüne derin ama kısa bir sohbetin yapıldığı ziyaret için Dr Kerem Kınık’a teşekkür ederiz.

Malatya’dan Güzel Haber

hsvmalatya-kulmer001

Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı Malatya Şubesi, yeni bir hizmeti daha gerçekleştirmeye başladı. Projelendirme ve ruhsatlandırma çalışması tamamlanan Öğrenci Yurdu ve Kültür Merkezi inşaatının temel hafriyat çalışmaları başlatıldı.

Elazığ yolu üstünde 4500 m2 alan üstünde inşa edilecek olan yapının toplam kapalı alanı 5500 m2 olacak.   140 öğrencinin misafir edileceği öğrenci yurdu ve konferans salonu, çalışma ve atölye salonları yanında sosyal etkinlik alanları içeren proje mimari üslubuyla da dikkat çekiyor. Malatya’nın akademik çevresinde, öğrenci ve gençlik çalışmalarında yeni bir soluk olacak olan projenin 2018 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

hsvmalatya-kulmer002Projenin hayata geçirilmesi için başlatılan ‘Bir Tuğla da Sen Koy’ kampanyasına Hayat Vakfının ülke sathına yayılmış mensup ve gönüllüleri destek veriyor. Hayırseverlerimizin katkı ve desteklerinin beklendiği projeye söz konusu kampanya kapsamında destek vermek için Kuveyt Türk Katılım Bankası TR760020500000892143300006 hesabına bağışlarınızı gönderebilirsiniz.

Etkinlik Takvimi

<<Ağustos 2019>>

HSV Etkinlikler

Kayıtlı yeni etkinlik yoktur.

HSV Duyuru

FIMA17 için Hayat Vakfı ve İMÜ İşbirliği Protokolü İmzalandı

Dünya Müslüman Tıp Birlikleri Federasyonu’nun (FIMA) yıllık genel kurulu ve bilimsel kongresi, Devamı

HSVbülten: Sen de gel..